header

Civil szervezetek

Barbacs-Maglóca Polgárőr Egyesület

Barbacs-Maglóca Polgárőr Egyesület


Barbacs-Maglóca Polgárőr Egyesület

Státusz: Bírósági bejegyzés 2022.08.12.
Nyilvántartási szám: 63343.
Adószám: 19344803-1-08

Bankszámlaszám: OTP BANK 11737069-21451463
A szervezet célja szerinti besorolás: közbiztonság-védelmi tevékenység.


A Polgárőrség Magyarország egyik nagy létszámú, az egyesülési jog alapján létrejött társadalmi szervezete. Célja az ország közrendje és közbiztonsága fenntartásának segítése, a határőrizetben, a környezet- és természetvédelemben, a veszélyhelyzetek megelőzésében és kezelésében, a társadalmi bűnmegelőzésben való lakossági részvétel, illetve az önkormányzatok és a lakosság közötti bizalom erősítése, továbbá a helyi közbiztonság közösségi védelme.

A jogalkotó a civilek közül kizárólag a polgárőrséget hatalmazta fel arra, hogy a közterületeken közbiztonsági tevékenységet végezzen.

A polgárőrök folyamatosan képzéseken vesznek részt. Bizonyos felmérések szerint a lakosság azt hiszi, hogy a polgárőrök fizetést kapnak munkájukért, de ez tévedés. Minden polgárőr, a megyei és az országos vezetők is, térítés nélkül végzik önként vállalt tevékenységüket.

Minden megyében megtalálható a megyei szövetség, amely érdek-képviseleti szerve a településeken működő polgárőrségeknek.

Cím: 9169 Barbacs, Kossuth utca 5.
Elnök: Légrádi Erika
E-mail cím: barbacs.magloca.pe@gmail.com
Adószám: 19344803-1-08
Barbacsi Környezetvédő és Sporthorgász Egyesület

Barbacsi Környezetvédő és Sporthorgász Egyesület


2007 október 22.-én tartott tájékoztató jellegű megbeszélést követően megalakult a  Barbacsi Környezetvédő és Sporthorgász Közhasznú Egyesület, mint társadalmi szervezet.

Nyilvántartásba vétele a  62110 számon 12 magánszemély és Barbacs Község Önkormányzat alapító tagokkal a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság részéről 2008 március 28. napján megtörtént.

Az Egyesület célja a 011/2 Hrsz. (úgynevezett "gyöp" területen) szabadidő és pihenő park, továbbá horgásztó kialakítása és a körülölelő környezet védelme megóvása, a környezetszeretetre való nevelés, a környezetvédelem népszerűsítése. Közösségépítő tevékenység elősegítése a horgászsportot kedvelők, a természetvédők, az aktív pihenésre vágyók részére. Az élővilág védelme mellett kiemelt figyelmet fordítunk a horgászat feltételeinek megteremtésére és ifjúság nevelésére. Ennek érdekében lehetőséget biztosítunk a fiatalság részére a környezetvédelem, és a szabadidő hasznos eltöltésére. Ami főként gyermekhorgászat, ismeretterjesztő előadások szervezésében nyilvánul meg.

Az Egyesületünkbe felvételüket kérhetik azok a jogi és magánszemélyek, amelyek az Egyesület célkitűzéseit és az alapszabályt elfogadják, és a tagsági viszonyból származó kötelezettségek teljesítését vállalják.

A fent említett területen Barbacs Község Önkormányzat Településrendezési terve szerint szabadidő és pihenő park horgásztó kialakítását jelölte meg, melynek kialakítása anyagi forrásainak megfelelően fokozatosan valósulhat meg.

Elnök: Vági Róbert
Weboldal: http://barbacshe.hu/
Margaréta Nyugdíjas Klub

Margaréta Nyugdíjas Klub


Margaréta Nyugdíjas Klub

footer-top